In this category:

    FICTION & NON-FICTION - books, booklovers, lit. history, biography, essays, translations, short stories, columns, literature: celtic, beat, travesty, war, dada & de stijl, drugs, dead poets
    BOOKS
    BOOKS. The final chapter?
    - Book News
    LITERARY NEWS & EVENTS - art & literature news, in memoriam, festivals, city-poets, writers in Residence
    Art & Literature News
    EXHIBITION - art, art history, photos, paintings, drawings, sculpture, ready-mades, video, performing arts, collages, gallery, etc.
    FDM Art Gallery
    EXHIBITION - art, art history, photos, paintings, drawings, sculpture, ready-mades, video, performing arts, collages, gallery, etc.
    Photography
    PRESS & PUBLISHING
    EXHIBITION - art, art history, photos, paintings, drawings, sculpture, ready-mades, video, performing arts, collages, gallery, etc.
    Robin de Puy

New on FdM

  1. Sara Teasdale: I Shall Not Care
  2. Fame is a bee by Emily Dickinson
  3. Ask me no more by Alfred Lord Tennyson
  4. Keith Douglas: How to Kill
  5. Christine de Pisan: Comme surpris
  6. Conrad Ferdinand Meyer: In der Sistina
  7. Emma Lazarus: Age and Death
  8. William Blake’s Universe
  9. Natalie Amiri & Düzen Tekkal: Nous n’avons pas peur. Le courage des femmes iraniennes
  10. Much Madness is divinest Sense by Emily Dickinson

Or see the index

All categories

  1. AFRICAN AMERICAN LITERATURE (11)
  2. AUDIO, CINEMA, RADIO & TV (217)
  3. DANCE & PERFORMANCE (59)
  4. DICTIONARY OF IDEAS (178)
  5. EXHIBITION – art, art history, photos, paintings, drawings, sculpture, ready-mades, video, performing arts, collages, gallery, etc. (1,498)
  6. FICTION & NON-FICTION – books, booklovers, lit. history, biography, essays, translations, short stories, columns, literature: celtic, beat, travesty, war, dada & de stijl, drugs, dead poets (3,777)
  7. FLEURSDUMAL POETRY LIBRARY – classic, modern, experimental & visual & sound poetry, poetry in translation, city poets, poetry archive, pre-raphaelites, editor's choice, etc. (4,700)
  8. LITERARY NEWS & EVENTS – art & literature news, in memoriam, festivals, city-poets, writers in Residence (1,604)
  9. MONTAIGNE (110)
  10. MUSEUM OF LOST CONCEPTS – invisible poetry, conceptual writing, spurensicherung (54)
  11. MUSEUM OF NATURAL HISTORY – department of ravens & crows, birds of prey, riding a zebra, spring, summer, autumn, winter (177)
  12. MUSEUM OF PUBLIC PROTEST (137)
  13. MUSIC (216)
  14. PRESS & PUBLISHING (90)
  15. REPRESSION OF WRITERS, JOURNALISTS & ARTISTS (112)
  16. STORY ARCHIVE – olv van de veestraat, reading room, tales for fellow citizens (16)
  17. STREET POETRY (46)
  18. THEATRE (185)
  19. TOMBEAU DE LA JEUNESSE – early death: writers, poets & artists who died young (348)
  20. ULTIMATE LIBRARY – danse macabre, ex libris, grimm & co, fairy tales, art of reading, tales of mystery & imagination, sherlock holmes theatre, erotic poetry, ideal women (223)
  21. WAR & PEACE (125)
  22. · (2)

Or see the index



  1. Subscribe to new material: RSS

FOTOWEEK BENOEMT FOTOGRAAF DES VADERLANDS 2016: ROBIN DE PUY

puyrobinFotoweek benoemt Robin de Puy (1986) tot vierde Fotograaf des Vaderlands, als opvolger van Ahmet Polat.

De Fotograaf des Vaderlands is een jaar lang de ambassadeur van Fotoweek en het gezicht van de Nederlandse professionele fotografie. Rond het thema van Fotoweek 2016 ‘Kijk! Dit ben ik’ maakt de Fotograaf des Vaderlands, speciaal voor Fotoweek, een bijzondere fotoserie die wordt getoond tijdens het tweejaarlijkse internationale fotofestival BredaPhoto dat dit jaar plaatsvindt van 15 september tot 30 oktober.

De foto’s van de Nederlandse portretfotograaf Robin de Puy zijn altijd intiem en vol leven. Haar stijl is karakteristiek: zwart-wit, en balancerend op de rand van documentairefotografie. Haar werk is vaak een combinatie van fotografie en film, want; taal en beweging zijn voor de Puy een essentieel onderdeel van identiteit.

Fotoweek is trots Robin de Puy te presenteren als vierde Fotograaf des Vaderlands. Ze is een fotograaf met een succesvolle carrière, een perfect boegbeeld voor het vak fotografie. Vanwege de Puy’s aansprekende talent om karakters bloot te leggen, kijkt Fotoweek uit naar haar nieuwe serie in het thema van 2016 ‘Kijk! Dit ben ik’.

Voor Fotoweek maakt de Puy een intiem portret van de oom van haar vader, Jan Mallan, een 81-jarige man met Alzheimer. Ze heeft een warme band met deze man, die begin jaren zestig met zijn Deense vrouw naar Denemarken verhuisde. Ze was naar eigen zeggen bang om hem te verliezen, bang dat zijn uniciteit verloren zou gaan door de ziekte. Maar wat neemt de ziekte precies weg van zijn identiteit? Wat komt ervoor in de plaats?

Op 15 september worden de fotoserie en film onthuld in een tentoonstelling op het internationale fotofestival BredaPhoto. Het thema van BredaPhoto 2016 is ‘YOU’. Een interessante combinatie met het thema van de Fotoweek, want wat is een ‘ík’, zonder een ‘jij’?

Biografie Robin de Puy
Robin de Puy (1986) studeerde in 2009 af aan de Fotoacademie Rotterdam. Vanaf deze periode nam haar carrière een spurt en won zij met haar serie ‘Meisjes in de prostitutie’ in 2009 de Photo Academy Award. Vervolgens won zij In 2013 de Nationale Portretprijs en was haar eerste solotentoonstelling in het Fotomuseum Den Haag. Haar werk is gepubliceerd in nationale en internationale bladen, waaronder New York Magazine, Bloomberg Businessweek, ELLE, L’Officiel, de Volkskrant en LINDA.

Thema Fotoweek 2016: ‘Kijk: Dit ben ik’
Met het thema van dit jaar, ‘Kijk! Dit ben ik’, wordt de nadruk gelegd op portretfotografie. En op de wisselwerking tussen de geportretteerde en de fotograaf. Wie ben jij? Hoe kijk je naar jezelf? Wat wil je van jezelf laten zien? Weerspiegelt jouw portret je ware ik, of is dat slechts het beeld dat de fotograaf van je heeft? Hoeveel van zichzelf kan de fotograaf overbrengen in het portret van een ander? Fotoweek legt de focus op het individu: zowel voor als achter de lens.

Tijdens de Fotoweek zullen verschillende instellingen pop-up studio’s organiseren waar bezoekers hun portret kunnen laten maken door bekende en onbekende portretfotografen. Verder zijn er activiteiten en programma’s in verschillende musea en culturele instellingen, zoals het Groninger Museum, het Joods Historisch Museum, de Kunsthal Rotterdam, het Nationaal Archief in Den Haag en het Nieuwe Instituut. Bezoek deze zomer onze website www.defotoweek.nl voor een overzicht van de diverse activiteiten.

Fotograaf des Vaderlands: een traditie
In 2013 benoemde Fotoweek Ilvy Njiokiktjien tot de eerste Fotograaf des Vaderlands. Zij maakte voor het thema ‘Kijk! Mijn Familie’ een fotoserie over Hollandse verjaardagen. In 2014 werd Njiokiktjien opgevolgd door Koen Hauser. Voor Fotoweek 2014 maakte Hauser een fotoserie passend bij het thema ‘Kijk! Mijn Geluk’ die tijdens Fotoweek 2014 onthuld werd en te zien was bij het internationale fotografiefestival BredaPhoto. De huidige Fotograaf des Vaderlands, Ahmet Polat, zal op woensdag 7 september 2016 opgevolgd worden door een nieuwe Fotograaf des Vaderlands.

Van vrijdag 9 t/m zondag 18 september 2016, vindt de vierde editie van Fotoweek plaats. Tien dagen lang zet Fotoweek de schijnwerpers op fotografie. De start van Fotoweek wordt gemarkeerd door de bekendmaking van de nieuwe Fotograaf des Vaderlands op 7 september. Het thema dit jaar is ‘Kijk! Dit ben ik’.

# Meer op website Fotoweek

fleursdumal.nl magazine

More in: - Book News, Art & Literature News, FDM Art Gallery, Photography, PRESS & PUBLISHING, Robin de Puy

Previous and Next Entry

« | »

Thank you for reading Fleurs du Mal - magazine for art & literature